Dugoročno kreditiranje razvojnih programa u oblasti poljoprivrede

Bez autora
Apr 13 2011

Fond za razvoj AP Vojvodine raspisao je konkurs za dugoročno kreditiranje razvojnih programa u oblasti poljoprivrede na teritoriji AP Vojvodine u 2011. godini. Ciljevi dodele kredita su obezbeđenje finansijskih sredstava radi podrške razvoja i unapređenja sektora poljoprivrede putem povećanja nivoa tehničke opremljenosti, povećanja obima i inteziviranja poljoprivredne proizvodnje, podizanje stepena konkurentnosti i zaštite životne sredine. Po ovom konkursu kreditna sredstva će se dodeljivati u oblasti poljoprivrede za finansiranje: nabavke poljoprivredne mehanizacije, opreme, kvalitetnog priplodnog materijala u stočarstvu i matičnog jata, višegodišnjih zasada voća, vinove loze i ostalih višegodišnjih zasada, nabavku opreme za povećanje kapaciteta i osavremenjavanje linija za preradu primarnih poljoprivrednih proizvoda, nabavke opreme za zaštićeni prostor...

Konkurs za dugoročno kreditiranje razvojnih programa u oblasti poljoprivredeFond za razvoj AP Vojvodine raspisao je konkurs za dugoročno kreditiranje razvojnih programa u oblasti poljoprivrede na teritoriji AP Vojvodine u 2011. godini.

Ciljevi dodele kredita su obezbeđenje finansijskih sredstava radi podrške razvoja i unapređenja sektora poljoprivrede putem povećanja nivoa tehničke opremljenosti, povećanja obima i inteziviranja poljoprivredne proizvodnje, podizanje stepena konkurentnosti i zaštite životne sredine.

Po ovom konkursu kreditna sredstva će se dodeljivati u oblasti poljoprivrede za finansiranje:

  • nabavke poljoprivredne mehanizacije, opreme, kvalitetnog priplodnog materijala u stočarstvu i matičnog jata, višegodišnjih zasada voća, vinove loze i ostalih višegodišnjih zasada, nabavku opreme za povećanje kapaciteta i osavremenjavanje linija za preradu primarnih poljoprivrednih proizvoda, nabavke opreme za zaštićeni prostor;
  • uvođenja sertifikacije;
  • izgradnje i rekonstrukcije sistema za navodnjavanje;
  • izgradnje, adaptacije i opremanja skladišnih kapaciteta;
  • izgradnje i adaptacije građevinskih objekata za stočarsku proizvodnju u cilju zaštite životne sredine i ispunjenja standarda u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Sredstva po ovom konkursu nisu namenjena za kupovinu građevinskih objekata, zemljišta i za obrtna sredstva.
 
Pravo učešća na konkursu imaju fizička lica, nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji AP Vojvodine.
 
Krediti će biti odobravani u iznosu od 200.000 dinara do 10 miliona dinara. Sopstveno učešće je najmanje 50 posto predračunske vrednosti predmeta kreditiranja ili najmanje 50 posto predračunske vrednosti ukupne investicije (bez obrtnih sredstava). Rok otplate kredita je pet godina uz grejs period od 24 meseca za finansiranje nabavke kvalitetnog priplodnog materijala u stočarstvu i za finansiranje programa u oblasti voćarstva i vinogradarstva i zasnivanja ostalih višegodišnjih zasada i uz grejs period od 12 meseci za finansiranje ostalih namena. Kamatna stopa iznosi 2,8 posto na godišnjem nivou za kredite obezbeđene garancijom ili avaliranim menicama i 4,2 posto na godišnjem nivou za kredite obezbeđene hipotekom.

Konkurs je otvoren do iskorišćenja planiranih sredstava.

Sve dodatne informacije možete pronaći ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik